آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق
آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق
تاریخ : 1402/08/16
شماره : 146796/ت61218هـ
پیوست : دانلود پیوست
تصویب نامه هیئت وزیران
وزارت نیرو- وزارت نفت – وزارت صنعت، معدن و تجارت
سازمان حفاظت محیط زیست
هیئت وزیران در جلسه 1402/08/03 به پیشنهاد وزارتخانه های نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده (4) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق مصوب 1401، آیین نامه اجرایی ماده مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق
ماده -1 در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
-1ماده (4): ماده (4) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق مصوب 1401.
-2صنایع انرژی بر: مشتمل بر صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی و کانی های فلزی و غیر فلزی، واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی و شیمیایی.
-3کارگروه راهبری: کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه های نیرو، صنعت، معدن و تجارت، نفت و سازمان حفاظت محیط زیست.
-4نیروگاه: نیروگاه های سیکل ترکیبی، تجدیدپذیر و اتمی و تولید همزمان برق و حرارت و برودت.
-5بازده: بازدهی نامی نیروگاه در شرایط ایزو.
ماده -2 ظرفیت نیروگاهی که هر یک از صنایع انرژی بر، مطابق مفاد ماده (4) مکلف به احداث آن هستند و همچنین مصارف هر نیروگاه (با ارائه شناسه مشترک) با تأکید بر اهمیت و اولویت نیروگاه های تجدید پذیر توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت نیرو اعلام می شود. کارگروه راهبری نسبت به تسهیل در بررسی و صدور مجوزها بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام می نماید.
تبصره 3– تأمین مالی نیروگاه از محل منابع داخلی صنایع و با استفاده از روش های مختلف تأمین مالی از جمله اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی و سایر تسهیلات داخلی و خارجی و سایر روش های تأمین مالی صورت می پذیرد. تأمین ارز مورد نیاز برای احداث نیروگاه از محل ارز صادراتی صنایع مجاز است. نیروگاه در چهارچوب ماده (31) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394 مشمول مشوق های مالیاتی موضوع این ماده خواهد شد.
محمد مخبر
معاون اول رئیس جمهور