8:00 - 19:00

ساعات کاری ما شنبه- پنجشنبه.

061-53222225

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

فیس بوک

توییتر

 

آیین نامه اجرایی پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) در دستگاه های اجرایی

موسسه اروند مشاور > اخبار  > آیین نامه اجرایی پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) در دستگاه های اجرایی

آیین نامه اجرایی پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) در دستگاه های اجرایی

آیین نامه اجرایی پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) در دستگاه های اجرایی

تاریخ : 1402/12/13

شماره : 228926/ت62199هـ

پیوست : دانلود پیوست

وزارت امور اقتصادی و دارایی – وزارت صنعت، معدن و تجارت

وزارت نفت – وزارت نیرو – سازمان برنامه و بودجه کشور

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت وزیران در جلسه 1402/12/02 به پیشنهاد شماره 80/195663 مورخ 1402/10/10 وزارت امور اقتصادی و دارایی (با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه اجرایی پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) در دستگاه های اجرایی را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده -1 در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

-1اوراق گام: اوراقی که نشان دهنده بدهی قطعی متعهد به متقاضی است و بر مبنای عقد ضمان به عاملیت و ضمانت موسسه اعتباری صادر می شود.

-2بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

-3موسسه اعتباری عامل: بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی که نسبت به صدور اوراق گام اقدام و ضامن بازپرداخت مبلغ اسمی آن در سررسید می باشد.

-4ضوابط و مقررات اوراق گام: کلیه ضوابط و مقررات بانک مرکزی در رابطه با گواهی اوراق گام از جمله دستورالعمل ناظر بر گواهی اعتبار مولد (گام) مصوب 1401 شورای پول و اعتبار و ضوابط کنترل و مدیریت اوراق گام مصوب 1402 کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی و اصلاحات بعدی آن می باشد.

-5متعهد: شخص حقوقی که بابت تأمین سرمایه در گردش جهت خرید کالا و خدمت از موسسه اعتباری، تقاضای صدور اوراق گام می نماید.

-6متقاضی: شخص حقیقی یا حقوقی که بابت مطالبات خود اوراق گام را دریافت می کند.

-7شخص بدهکار: شخص بدهکار به دستگاه های اجرایی مجاز.

-8سامانه گام: سامانه صدور و مدیریت اوراق گام در شبکه بانکی کشور.

-9دستگاه اجرایی مجاز: سازمان امور مالیاتی کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ها/ شرکت های تابع آن، سازمان تأمین اجتماعی، بیمارستان های دولتی و دانشگاه های علوم پزشکی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی، وزارت نفت و شرکت های تابع آن، وزارت نیرو و شرکت های تابع آن که در چهارچوب قوانین و مقررات و با رعایت این آیین نامه امکان دریافت مطالبات خود از اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق پذیرش اوراق گام را دارند.

-10تأییدیه دستگاه اجرایی مجاز: تأییدیه ای که در آن، مبلغ بدهی شخص بدهکار و قبول اوراق گام به منظور بازپرداخت بدهی وی توسط دستگاه اجرایی مجاز صادر شده است.

ماده -2 شخص بدهکار می تواند انتقال اوراق گام را بابت پرداخت حداکثر پنجاه درصد (50%) از بدهی خود به دستگاه اجرایی مجاز در چهارچوب این آیین نامه درخواست نماید.

ماده -3 دستگاه های اجرایی مجاز موظفند در صورت ارائه درخواست از سوی شخص بدهکار، نسبت به صدور تأییدیه دستگاه اجرایی مجاز و پذیرش اوراق گام جهت پرداخت بدهی یا ترتیب پرداخت بدهی به قیمت اسمی، به شرح جدول زیر اقدام نمایند:

دستگاه اجرایی بابت بدهی/تعهدات
1 سازمان امور مالیاتی کشور بدهی مالیات و عوارض
2 وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ها/شرکت های تابع آن حقوق دولتی معادن
3 سازمان تأمین اجتماعی بدهی معوق حق بیمه
4 بیمارستان های دولتی و دانشگاه های علوم پزشکی بدهی سازمان تأمین اجتماعی
5 وزارت نفت و شرکت های تابع آن خوراک و سوخت
6 وزارت نیرو و شرکت های تابع آن بدهی قبوض آب و برق
7 گمرک جمهوری اسلامی ایران حقوق ورودی
8 بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی مجاز مسدودی ریالی بابت پیش پرداخت تخصیص ارز واردات

تبصره -1 دستگاه اجرایی مجاز موظف است حداقل بیست درصد (20%) از بدهی شخص بدهکار را از طریق اوراق گام موضوع این ماده تسویه و یا با سازوکار ترتیب پرداخت بپذیرد. در صورت ضرورت با تشخیص وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، درصد یاد شده با اعلام پیشینی (حداقل یک ماه) قابل تغییر می باشد.

تبصره -2 موسسه اعتباری عامل، مجاز به دریافت اوراق گام صادر شده توسط خود در رابطه با موضوع این ماده نمی باشد.

تبصره -3 در صورتی که اوراق گام در شبکه بانکی کشور باشد (اعم از اینکه اوراق گام از نوع قابل انتقال به بازار سرمایه یا غیرقابل انتقال به بازار سرمایه باشد)، موسسه اعتباری عامل موظف به انتقال اوراق گام به دستگاه اجرایی مجاز از طریق تغییر ذی نفع اوراق گام در سامانه گام است.

تبصره -4 در صورتی که اوراق گام به بازار سرمایه منتقل شده باشد، انتقال اوراق به دستگاه اجرایی مجاز از طریق سازوکاری که سازمان بورس و اوراق بهادار ظرف دو هفته از تاریخ ابلاغ این آیین نامه فراهم می نماید، انجام می گیرد.

تبصره -5 سازمان تأمین اجتماعی درخصوص دریافت حق بیمه جاری مجاز است نسبت به پذیرش اوراق گام اقدام نماید.

ماده -4 اوراق گام مشمول این آیین نامه در زمان انتقال، باید دارای مدت زمان تا سررسید سه ماه یا کمتر از آن و تا انتهای بهمن سال مالی پذیرش اوراق باشند.

ماده -5 دستگاه اجرایی مجاز می تواند اوراق گام پذیرش شده را تا سررسید، نگهداری نماید یا به سایر دستگاه های اجرایی مجاز انتقال دهد. هرگونه عملیات اوراق گام پذیرش شده مبنی بر انتقال به بازار سرمایه یا خرید دین در شبکه بانکی توسط دستگاه اجرایی مجاز، ممنوع است.

تبصره -1 تنزیل یا خرید دین اوراق گام پذیرش شده در چهارچوب این آیین نامه، توسط موسسات اعتباری عامل طبق ضوابط و مقررات گام ممنوع است.

تبصره -2 انتقال اوراق گام به سازمان امور مالیاتی کشور به منزله ترتیب پرداخت بدهی بوده و به قیمت اسمی انجام می گیرد.

ماده -6 موسسه اعتباری عامل موظف است در سررسید، مبلغ اسمی اوراق گام (غیرقابل انتقال به بازار سرمایه) منتقل شده به دستگاه اجرایی مجاز را مطابق قوانین و مقررات مربوط به شماره حساب اعلام شده از سوی دستگاه ذی ربط واریز نماید.

تبصره- در صورت انتقال اوراق گام به بازار سرمایه، واریز وجه اوراق توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه انجام می شود.

ماده -7 سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در جهت شفاف سازی فرآیندهای مربوط، ظرف دو هفته از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، با صدور بخشنامه ای، ترتیبات مقرر درخصوص پذیرش اوراق گام بابت ترتیب پرداخت بدهی توسط مودیان و سازوکارهای لازم برای تفویض اختیار بخشودگی تمام یا بخشی از جرائم قابل بخشش را حسب مقررات ماده (191) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب 1380 اعلام نماید.

محمد مخبر

معاون اول رییس جمهور

بدون نظر

پیام بگذارید