افزایش مهلت صدور صورتحساب الکترونیکی
افزایش مهلت صدور صورتحساب الکترونیکی
طی بخشنامه 268/85534/د مورخ 1402/12/10 با توجه به درخواست های واصله از برخی اشخاص حقوقی و حقیقی، مبنی بر ایجاد تسهیلاتی برای انجام تکالیف مقرر در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و با عنایت به سیاست های کلان سازمان برای بهره مندی کلیه مودیان از مشوق ها و تسهیلات قانون مذکور از حیث زمان افزایش مهلت صدور صورتحساب الکترونیکی تا ثبت در سامانه مودیان و محاسبه سیستمی مالیات بر ارزش افزوده، با پیگیری های انجام شده از طریق کارگروه راهبری سامانه مودیان، افزایش مهلت صدور صورتحساب الکترونیکی تا ثبت در سامانه مودیان تا اطلاع ثانوی به 21 روز افزایش می یابد.
سامانه مودیان چیست؟
سامانه مودیان سامانه ای است تحت مدیریت سازمان اداره مالیات که در آن به هر مودی، کارپوشه ویژهای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصرا از طریق آن کارپوشه انجام می شود. مودیان می توانند با استفاده از هرگونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانه های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مودیان متصل شوند. مرجع نهائی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی، سامانه مودیان می باشد. همچنین هر وسیله ای که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد، پایانه فروشگاهی به حساب می آید.
صورت حساب الکترونیکی چیست ؟
قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، الزام صدور صورتحساب الکترونیکی را برای همه شرکتها و اصناف مقرر کرده است. که موجب افزایش دقت در فرآیند های حسابداری میشود. این قانون سه نوع صورتحساب الکترونیکی (نوع اول، نوع دوم و نوع سوم) را تعریف نموده است. در این مقاله با انواع صدور صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان آشنا میشویم تا با دانش این انواع، نوع مناسب صورتحساب را هنگام ثبت در سامانه مودیان انتخاب نماییم و از مشکلات مالیاتی ناشی از وارد کردن اشتباه اطلاعات در صورتحسابها جلوگیری نماییم.
انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان
صورتحساب الکترونیکی ، در واقع جایگزین همان فاکتور فروش و درآمد است و دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی است که به هر صورتحساب توسط سازمان امور مالیاتی اختصاص مییابد. این نوع صدور صورتحساب الکترونیکی به سه دسته صورتحساب الکترونیکی نوع اول، صورتحساب نوع دوم و صورتحساب نوع سوم تقسیم میشود. تفاوت این صورتحسابها در الزامات اطلاعاتی است که باید اظهار کنند.
صورتحساب الکترونیکی نوع اول
در این نوع صورتحساب، اطلاعات خریدار و فروشنده در صورتحساب درج میشود و امکان ثبت معامله بصورت نقدی و نسیه نیز وجود دارد. در صورت صدور این نوع صورتحساب، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه میشود. همچنین، انواع دیگری از این صورتحسابها با همان عنوان صورتحساب نوع اول برای شغلهای خاص دیگر وجود دارند که نیازمند اطلاعات کاملتر هستند.
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
امکان صدور این نوع صدور صورتحساب الکترونیکی فقط در صورتی که معامله بصورت نقدی انجام شده باشد امکانپذیر است. در این نوع صورتحساب، ثبت مشخصات خریدار اعم از نام، کد ملی و یا کد اقتصادی الزامی ندارد و طبعا اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه نمیشود.
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم
این نوع صدور صورتحساب الکترونیکی به عنوان رسید یا گزارش دستگاههای کارتخوان یا درگاههای پرداخت الکترونیکی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی است. در این نوع صورتحساب نیز، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه نمیشود. صورتحساب نوع سوم معمولا برای فروشگاه ها به کار می رود که تعداد فروش زیاد است و فروشگاه مجهز به کارتخوان است. در این نوع صورتحساب، تراکنش انجام شده با دستگاه کارتخوان به عنوان فروش تلقی می شود.