8:00 - 19:00

ساعات کاری ما شنبه- پنجشنبه.

061-53222225

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

فیس بوک

توییتر

 

دستورالعمل نحوه اجرای مفاد ماده 181 قانون مالیات های مستقیم

موسسه اروند مشاور > اخبار  > دستورالعمل نحوه اجرای مفاد ماده 181 قانون مالیات های مستقیم

دستورالعمل نحوه اجرای مفاد ماده 181 قانون مالیات های مستقیم

دستورالعمل نحوه اجرای مفاد ماده 181 قانون مالیات های مستقیم

با توجه به تدوین آیین نامه اجرایی موضوع ماده 181 قانون مالیات های مستقیم و تصویب آن توسط وزرای محترم امور اقتصادی و دارایی و دادگستری و احصاء وظایف واحد بازرسی مالیاتی ستاد سازمان و واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی در آیین نامه مذکور، جهت اجرای بهینه مفاد ماده 181 قانون مالیات های مستقیم و انجام هماهنگی های لازم و تسریع در رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده، مطالبه، قطعیت و وصول حقوق حقه دولت، سایر وظایف واحد بازرسی مالیاتی ستاد، ادارات کل امور مالیاتی استانها و امور مالیاتی شهر و استان تهران و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرح ذیل تعیین و ابلاغ می گردد.

الف) وظایف واحد بازرسی مالیاتی ستاد سازمان:

-1 ابلاغ سیاست های کلی اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم به ادارات کل امور مالیاتی.

-2 انجام عملیات اجرایی موضوع ماده 181 قانون مالیات های مستقیم در موارد ویژه.

-3 دریافت درخواست های اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم ارسالی از سوی مراجع قانونی و اطلاعات مردمی واصله به ستاد سازمان و بررسی آنها از لحاظ سطح اهمیت و قابلیت اجرایی، اولویت بندی درخواست های مهم و مورد نیاز با توجه به سیاست گذاری های سازمان و پیشنهاد اجرای مفاد ماده مذکور به رییس کل محترم سازمان یا اشخاص مجاز از طرف ایشان.

-4 نظارت بر مراحل اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم و رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده و اطلاعات استخراج شده و مطالبه، قطعیت و وصول مالیات متعلقه.

-5 جمع آوری نتایج اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم در سراسر کشور و ارائه گزارش به ریس کل محترم سازمان در بازه های زمانی سه ماهه.

-6 تهیه فرم ها، دستورالعمل های لازم جهت انجام بهینه فرآیند اجرایی ماده 181 قانون مالیات های مسقیم و ابلاغ به ادارات کل امور مالیاتی کشور.

-7 تهیه سر فصل ها و برگزاری دوره های آموزشی اختصاصی مرتبط با امور اجرایی ماده 181 قانون مالیات های مستقیم برای اعضای هیات ها و واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی سراسر کشور با همکاری دفتر آموزش.

ب) وظایف ادارات کل امور مالیاتی استانها و امور مالیاتی شهر و استان تهران:

-1 مدیران کل امور مالیاتی استانها و رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران موظفند از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، ظرف مدت یک ماه نسبت به پیشنهاد چارت سازمانی واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی در سقف تشکیلات مصوب،تعیین اعضای واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی و اخذ احکام نمایندگان دادستانی عمومی و انقلاب یا دادگستری محل در چارچوب آیین نامه اجرایی موضوع تبصره 4 ماده 181 قانون مالیات های مستقیم اقدام و مراتب را جهت اقدامات بعدی به واحد بازرسی مالیاتی ستاد سازمان اعلام نمایند.

* واحد اجرایی بازرسی مالیاتی تحت نظر مستقیم مدیران کل امور مالیاتی استان ها و رئیس امور مالیاتی شهر و استان انجام وظیفه می نمایند.

-2 هیات اجرایی در صورت استنکاف مودی از انجام وظایف مقرر در تبصره 3 ماده 181 قانون یاد شده، می بایست مراتب را به لحاظ پیش بینی ضمانت اجرایی کیفری مقرر در بند 3 ماده 274 آن قانون، به موجب صورتمجلس به اداره کل امور مالیاتی گزارش دهد تا از طریق اداره کل امور مالیاتی به دادستانی انتظامی مالیاتی جهت اعلام جرم و اقامه دعوی اعلام گردد.

استنکاف مودی همچنین از موجبات محرومیت وی از معافیت های مالیاتی منابع مخلتف درآمدی سال مورد مراجعه خواهد بود.

-3 گروه های رسیدگی ویژه می بایست اطلاعات واصله مربوط به تمامی سنوات قابل رسیدگی که درا جرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم به دست آمده را ظرف مدت سه ماه رسیدگی و حسب مورد مالیات متعلقه را مطالبه نمایند. همچنین اطلاعات مثبته سایر مودیان نیز حتی المقدور باید از مدارک، استخراج و مورد رسیدگی قرار گرفته و در صورت عدم صلاحیت به دلیل فعالیت سایر مودیان در خارج از محدوده اداره کل، اسناد و مدارک مزبور را جهت رسیدگی به ادارات کل امور مالیاتی ذیصلاح ارسال نمایند. در این صورت ادارات کل امور مالیاتی که مدارک مربوطه به آنان ارسال گردیده است می بایست ظرف مدت سه ماه، اسناد و مدارک دریافتی را رسیدگی و حسب مورد مالیات متعلقه را مطالبه نموده و مراتب را به واحد بازرسی مالیاتی ستاد اعلام نمایند.

شایان ذکر است در مواردی که مدارک به دست آمده از نطر قوانین مالیاتی، مشمول مرور زمان گردیده است، جهت اعمال ماده 277 قانون مالیات های مستقیم و محرومیت های مقرر در سایر قوانین من جمله قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد (بند ب ماده 5 قانون موصوف) بررسی و اقدامات لازم توسط واحدهای ذیربط صورت پذیرد.

-4 کلیه مراحل اعم از رسیدگی و مطالبه مالیات، طی مراحل دادرسی مالیاتی شامل طرح پرونده در هیات های حل اختلاف مالیاتی، اجرای قرارهای کارشناسی، طرح در شورای عالی مالیاتی و … مربوط به پرونده های مودیان مالیاتی که اسناد و مدارک آنان در اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم مورد بازرسی قرار گرفته است باید به صورت خارج از نوبت انجام شود .

-5 اعضای هیات و واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی از میان افراد مطلع و بصیر در امر حسابرسی مالی، مالیاتی و فناوری اطلاعات انتخاب و پس از اخذ تاییدیه دادستانی انتظامی مالیاتی و دفتر مرکزی حراست برای مدت دو سال منصوب می گردند و فهرست اسامی و مشخصات آنان و همچنین اعضای گروه های رسیدگی ویژه به واحد بازرسی مالیاتی ستاد ارسال گردد.

-6 گزارش عملکرد نمایندگان دادستانی عمومی و انقلاب یا دادگستری محل را در دوره های زمانی شش ماهه به انضام یک نسخه از صورتمجلس های تنظیمی موضوع ماده 10 آیین نامه اجرایی، به مرجع قضایی ذیربط ارسال نمایند.

-7 فرآیند بررسی و استخراج اطلاعات از اسناد و مدارک به دست آمده اعم از کاغذی یا داده های الکترونیکی، می بایست حداکثر ظرف مدت سه ماه صورت گرفته و نتایج حاصله به همراه یک نسخه از صورتمجلس های تنظیمی موضوع ماده 10 آیین نامه اجرایی و گزارش و مستندات مرتبط به اداره امور مالیاتی ذیربط ارسال گردد.

-8 یک نسخه الکترونیکی از اسناد و مدارک ارسالی به ادارات امور مالیاتی، به عنوان بایگانی در واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی نگهداری می گردد و یک نسخه از آن نیز به همراه تصویر صورتمجلس های تنظیمی، گزارش هیات بازرسی مالیاتی و نامه ارسال مدارک به ادارات امور مالیاتی به واحد بازرسی مالیاتی ستاد سازمان ارسال می گردد.

-9 ادارات کل امور مالیاتی استانها و امور مالیاتی شهر و استان تهران از طریق واحدهای اجرایی بازرسی مالیاتی، بر روند رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده در اجرای ماده 181 قانون مالیات های مستقیم، تشخیص، مطالبه، مراحل دادرسی مالیاتی و قطعیت و وصول نظارت نموده و تصویر گزارشات، اوراق مالیاتی و مستندات مرتبط را ظرف مدت سه ماه به واحد بازرسی مالیاتی ستاد سازمان ارسال نمایند.

ج) وظایف مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات:

-1 مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان موظف است ظرف مدت شش ماه، نسبت به طراحی و پیاده سازی سامانه مدیریت اطلاعات گزارشات بازرسی با هماهنگی دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی اقدام نماید.

-2 مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان موظف است با همکاری اداره کل امور پشتیبانی سازمان و دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی، نسبت به تهیه و تولید نرم افزار های کاربردی و تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز امور اجرایی ماده 181 قانون مالیات های مستقیم اقدام نماید.

بدون نظر

پیام بگذارید